Bonifacio Corsica

Hoog op een kalkstenen schiereiland op de zuidelijke top van Corsica ligt Bonifacio. Deze oude stad kijkt uit over een smalle zeestraat van water naar het Italiaanse eiland Sardiniƫ. Dit ligt o slechts 12km afstand.

Over Bonifacio

In de afgelopen jaren is Bonifacio goed hersteld. Het netwerk van smalle straatjes tot aan de indrukwekkende Citadel biedt de bezoeker een boeiende en drukke uitvalsbasis voor het verkennen van het zuiden van Corsica. Hier kunt u wandelen tussen middeleeuwse huizen en boetiekjes. Een reis naar de Citadel zou niet compleet zijn zonder het zien van de maritieme spookachtige begraafplaats. Deze ligt aan de rand van de stad met uitzicht op de zee, de stilte is een schril contrast met de bruisende sfeer van de rest van de Citadel.

Lavezzi-eilanden

Van de haven van Bonifacio zijn de boot excursies een must. Een bezoek aan de Lavezzi-eilanden of een van de vele grotten van de zee is geweldig. Voor liefhebbers van strand, zijn er vele mooie stranden in de omgeving.

Golfen op Corsica

In de buurt van Bonifacio is de spectaculaire Sperone golfbaan. Deze golfbaan werd gemaakt door Robert Trent Jones en ligt op de rand van een aantal van Corsica's mooiste en wilde gebieden. Deze golfbaan behoort tot een van de mooiste golfbanen van Europa.
 
 

Nog meer campings:

campings corsica Vacance Select heeft erg mooie campings met stacaravans op Corsica in haar aanbod. Daarnaast ook erg mooie vakantiehuisjes en villa's. campings frankrijk E-camp heeft campings op Corsica. Daarnaast ook campings op het naastgelegen eiland Sardinie.