Ajaccio Corsica

De stad Ajaccio op Corscia ligt aan een van de mooiste baaien in de wereld. De bergen op de achtergrond zijn vaak met sneeuw bedekt tot het voorjaar. Er is heel veel te zien en te doen in Ajaccio. Je kunt er ook heerlijk wandelen rond de oude haven, door de levendige markten en de smalle straten van de adellijke huizen in de oude stad.

Het klimaat

Het milde klimaat in Ajaccio zorgt ervoor dat de zee warm warm blijft en je er kunt zwemmen tot in de herfst. Er zijn tal van prachtige stranden in en rond Ajaccio. De turquoise wateren en het wilde landschap maken deze plek een favoriete plaats voor surfers. Het plein Foch is het plein waar in de ochtend markt is (dagelijks) met voornamelijk verse producten. Het is een goede plek om te Corsicaanse specialiteiten te kopen(kaas, ham, noga, jam, wijn en likeuren), of koop een lunch voor de picknick.
 
 

Nog meer campings:

campings corsica Vacance Select heeft erg mooie campings met stacaravans op Corsica in haar aanbod. Daarnaast ook erg mooie vakantiehuisjes en villa's. campings frankrijk E-camp heeft campings op Corsica. Daarnaast ook campings op het naastgelegen eiland Sardinie.